råhagens brukshundklubb

Råhagen är belägen i en underbar natur strax utanför Uddevalla centrum. Tillgång till marker för träning och tävling är mycket god tack vare goda förhållanden till markägare och jakträttsinnehavare. Vi har en stor appell plan där man träna olika grenar samtidigt. Agilityplanen är utrustad med hinder, tunnlar m.m. under den snöfria delen av året. Löptikar är välkomna att träna på den övre planen, men inte under höglöpet.
Nimrods skjutbana ligger ett stenkast bort genom skogen så så gott som dagligen hörs det hur det skjuter på banorna. Detta är viktigt att tänka på för er som har skotträdda hundar och/eller valpar.

Den 31 maj 1995 startade Råhagens brukshundklubb, då som en vanlig hundklubb. Vi fick hyra ett torp som hette Råhagen av kommunen. Till torpet ingick gammal åkermark som inte hade varit odlad på väldigt länge. Militären hade haft det för övningar och det var mycket vildvuxet. Vi fick börja från början med att fälla träd, lägga igen diken, gräva ner dräneringar och en väldigt massa mer saker som var tvungna att göras direkt.
Eftersom vi inte hade någonstans att träna och hålla kurser på så fick vi hyra planer av kommunen till att börja med. Vi kom snabbt upp i 100 medlemmar, så visst fanns det ett behov att fylla. Stugan behövde ändras invändigt för att passa våra behov, en vägg fick tas ner för att vi skulle få utrymme. Köket har renoverats och ändrats så det passar oss.
Vi ansökte tidigt om att få bli brukshundklubb men vi fick avslag första gången. Den 21 oktober 1996 blev vi till slut anslutna till SBK och vi jobbar kontinuerligt med att förbättra planerna och klubbstugan, utbilda instruktörer och ha kurser, arrangera tävlingar m.m.
Alla är alltid varmt välkomna till oss!