våra instruktörer

alla våra instruktör erbjuds varje år vidareutbildning för att ha den senaste hundkunskapen att kunna erbjuda våra kursdeltagare.

viola salomonsson

Viola har vidareutbildat sig och hållt kurser sedan 1991. Hon är  utbildad instruktör(-91) samt lärare(-95) inom SBK. Hon är utbildad problemhundskonsult(-00) samt raskunskap(-01) via Hundens Hus. Hon har även genomfört steg 1-3 i mentalkunskap på hund. Hon är utbildad bevakningsinstruktör (-01) och gått spårkurser på Hundskolan i Sollefteå och på Hundcampus. Hon har även genomfört studiefrämjandets ledarutveckling, steg 1-3 utöver flertalet olika kurser och föreläsningar.
Viola har haft hund sedan 1987, flera olika raser som hon allihopa tränat och tävlat o lydnad och bruksspår. Med nuvarande hund har hon även tävlat i rallylydnad utöver kurser i flera olika hundsporter.

yvonne hasselberg

Yvonne är utbildad instruktör genom SBK och har hållt kurser sedan 1987. Hon skaffar sig kontinuerligt ny kunskap genom flertalet utbildningar och har så gjort genom alla år vilket gett henne en gedigen kunskap.
Hon har bland annat gått Valputvecklingskurs för Sven Järverud, Nosarbete för Inki och Roland Sjösten, Sök för Anita LeanderMellin, Spår för Gunvor Järverud, Rapport för Lasse Henningsson, Lydnad för Eva Bodfäldt, Tävlingslydnad för Memea Mohlin, Problemhundar för Kerstin Malm, Skotträdsla för Eric Wilson, Utfodring för Marie Sallander, SKK´s uppfödarutbildning(har egen kennel sedan 1987), legitimerad djursjukskötare, diplomerad hundfysioterapeut, mentaltestfigurant, tävlingssekreterare lydnad/bruks m.m.

karin linsten

Karin är uppväxt med rasen Labrador, men har även haft Golden Retriever och Rottweiler men har idag egna labradorer. Hon har varit aktiv i Brukshundklubben sedan 1984. Utbildade sig till handledare 1999, tävlingssekreterare 2002, gick specialkurs valp 2002, utbildade sig till allmänlydnadsinstruktör 2004, genmfört M3(mentalkurs) för Reino Oskarsson 2005 och specialkurs spår 2006.
Utöver dessa utbildningar har hon även gått en ett årig specialsökskurs på Hundcampus 2012, specialsök Operativ sök-kurs Dogpoint Norge 2013-2014, Agrias stora uppfödarutbildning 2014-2015, retrieverjakt för Keith Mattews m.m.
Hon tävlar i bruksspår, lydnad och nosework med sina labradorer och är även med på ett och annat jaktprov. Till vardags arbetar hon som hundtränare/hundförare i egen firma med inriktning specialsök

kajsa lycke

Kajsa är uppvuxen med hund och skaffade sin första egna 1998, en Westie. Kajsa utbildade sig till allmänlydnadsinstruktör 2011 och har varit en aktiv instruktör sedan dess. Hon har även gått hundens beteendebiologi 1 & 2 på Linköpings universitet 2008-2009.
Hon tävlar sin Curly Coated Retriever Hexa i bruks(spår) och rallylydnad idag och har tidigare tävlat även i lydnad. Utöver det tränar de även jakt (apportering).

anneli johansson

Anneli är utbildad agilityinstruktör A1 – 2012 och A2 -2018. Hon har även gått hoppteknik för Eva Bertilsson - 2012 och bananalys för Camilla Brundin – 2013.
Hon tränar och tävlar agility i klass 2 med sina hundar, främst sin Kelpie Ösa.
Har hållt och håller regelbundet kurser inom agility.

ingela "Ina" blixt

Ina utbildade sig till allmänlydnadsinstruktör SBK 2011 och innan dess gick hon CANIS Klickertränarutbildningen 2009. Tidigare än det har hon läst hund/djurkurser så som etologi m.m samt utbildat sig till ringsekreterare och tävlingssekreterare för bruks samt rallylydnad.
Har hållt kurs regelbundet sedan 2011 i allmänlydnad och klickerträning.
Hon har haft hund sedan 2002 av olika raser och idag tränar och tävlar hon i bruksspår med sin hovawarttik Dixi. Tidigare, tillsammans med de andra hundarna, har hon även testat på både agility, viltspår(championat), utställning(championat), rallylydnad(mästartitel) och lydnad(nuvarande klass 2).
Är aktiv och deltar på kurser och föreläsningar regelbundet för att samla en gedigen kunskap för att plocka russinerna ut ur allt.

lena andersson

Lena utbildade sig till rallylydnads instruktör 2013 och har sedan dess hållt flera rallylydnadskurser på olika nivåer.
Hon är uppvuxen med hund och fick sin första riktigt egna hund -99 som jag gick lite kurser med då. Idag har hon två hundar hemma som hon har provat agility, sök och spår med men fastnat för rallylydnad som de nu tävlar i.

eva nicklasson

Eva utbildade sig till allmänlydnadsinstruktör SBK 2015. Innan dess hjälpte hon till på flertalet olika kurser på klubben. 2017 vidareutbildade hon sig även till viltspårsinstruktör. Hon har även genomgått ledarskapsutveckling steg 1, 2 & 3 och ett antal olika föreläsningar för t.ex. Per Jensen, Eva Bertilsson m.m.
Hon har varit aktiv instruktör ända sedan utbildningen i allmänlydnadskurser och viltspårskurser.
Hennes nuvarande hund, Elliot, är hennes första hund och stora läromästare. Tillsammans har de provat på det mesta så som rallylydnad, agility, treiball, spår, sök m.m.

ann-kristin "Anki" svensson

mia pedersen

jessica hasselberg